Menu Weekendowe - Patio Park
a

Menu Weekendowe

W czasie weekendów obowiązuje karta weekendowa.
W razie dodatkowych pytań zapraszamy do kontaktu: +48 32 205 30 77 lub 511 191 190

Dla dzieci

Pomidorowa z makaronem
12 PLN
Filet z kurczaka po parysku
27 PLN

frytki, surówka

Przystawki

Hekele z matiasa
37 PLN

240g, ogórek małosolny, czerwona cebula, jajko, gorczyca

Carpaccio z polędwicy wołowej
49 PLN

150g, marynowany pomidor, karczoch, kapary, parmezan

Tatar z polędwicy wołowej
49 PLN

180g, marynowany pomidor, karczoch, kapary, parmezan

Grillowana ośmiornica
84 PLN

280g, sałata rzymska z cytrynowym vinaigrette

Bruschetta
32 PLN

200g, pomidory, parmezan

Galareta z pieczonej golonki
38 PLN

200g, marynowane kurki, piklowana gorczyca, szczypiorek

Zupy

Rosół z makaronem lub kołdunami
24 PLN

400g makaron, 250g kołduny

Barszcz z kołdunami lub krokietem
24 PLN

250g kołduny, 350g krokiety

Francuska zupa cebulowa
27 PLN

260g, grzanka, ser gruyere

Zabielany żur
32 PLN

450g, zakwaszone ziemniaki, biała kiełbasa, jajko

Dania główne

Pierś z kurczaka z palonym masłem
53 PLN

350g. prażone ziarna, szczypiorek, sałata z gruszką i piklowaną czerwoną cebulą

Udka z kaczki
79 PLN

370g, 2 szt., kluski, buraki

Kotlet de Volaille
55 PLN

480g. purée ziemniaczane, zestaw surówek

Rolada wołowa
59 PLN

480g. kluski, czerwona kapusta

Stek z polędwicy wołowej
135 PLN

460g. sos madera z pieprzem lub masło czosnkowe, gratin ziemniaczane z majonezem truflowym i pecorino, mix sałat

Antrykot cielęcy
99 PLN

480g. wędzone masło, kapary, sałatka ziemniaczana z kiszoną rzodkiewką i pancettą

Kartacze z pieczoną kaczką
49 PLN

380g. palone masło, dymka, prażona kasza

Kluski śląskie
42 PLN

320g. brokuł, jarmuż, szpinak, orzechy nerkowca, pecorino

Ryby

Pieczony łosoś
78 PLN

320g. gnocchi z ricotty, pistacjowe pesto, jarmuż

Makarony

Tagliolini z krewetkami i ośmiornicą
62 PLN

450g. makaron sepia, vongole, groszek cukrowy, dymka

Pappardelle z pomidorowym pesto
46 PLN

400g. młody szpinak, parmezan

Tortellini z kalafiorem
39 PLN

280g, sos maślany, szczypiorek

Pierogi z kaczką
43 PLN

340g, niepalona kasza gryczana, smażona cebula

Pierogi z ziemniakami i twarogiem
30 PLN

340g, kwaśna śmietana, smażona cebula

Sałatki

Sałatka Cesar
42 PLN

400g. grillowany kurczak, sałata rzymska, pomidory, czerwona cebula, jajko, grzanki

Sałatka z grillowaną wołowiną
51 PLN

400g. mieszanka sałat, piklowana czerwona cebula, pomidory, papryka, dymka, imbirowy vinaigrette

Sałatka z grillowanym serem halloumi
42 PLN

400g. mieszanka sałat, marynowane karczochy, gruszka, oliwki, nerkowce, pomidory, cytrynowy vinaigrette

Desery

Strudel
29 PLN

150 g. sos angielski, lody mleczne, (dostępny od 14:00)

Tarta
29 PLN

140 g. marakuja

Tiramisu
29 PLN

150 g.

Fondant czekoladowy
32 PLN

150 g. sorbet truskawkowy, (dostępny od 14:00)

Nugat lodowy
27 PLN

115 g. owsiana kruszonka, orzechy, mus jagodowy

Crème brûlée
25 PLN

110 g.

Sernik na parze w polewie z białej czekolady
29 PLN

120 g, skórka pomarańczy, sorbet z marakui

Set sorbetów
21 PLN

110 g.

Pavlova
32 PLN

210 g. owoce leśne

Lody własnej produkcji
8 PLN

40 g. a patyku z musem malinowym w białej czekoladzie

Dodatki

Chleb naszego wypieku
24 PLN

waga 1 kg (zamówienia prosimy składać dzień wcześniej)

W naszych wyrobach mogą występować alergeny wywołujące nietolerancję u osób posiadających alergię
na dany składnik. Szczegółowe informacje dotyczące składu i potencjalnych alergenów dostępne są u obsługi lokalu.

W przypadku płatności bonami, prosimy o informację podczas składania zamówienia.

Podajemy jeden wspólny rachunek

Pozycje mogą ulec zmianie

ZAMÓW RÓWNIEŻ NA WYNOS

ul. Kościuszki 101,
40-047 Katowice
NIP 634-19-72-457

Czynne od:

Poniedziałek – 11:00 – 21:00
Wt. – Czw. – 11:00 – 22:00
Piątek – 11:00 – 23:00
Sobota – 12:00 – 23:00
Niedziela – 12:00 – 21:00

tel. +48 32 205 30 77
kom. 511 191 190

Nr. konta:
Mikołowski Bank Spółdzielczy
90 8436 0003 0000 0026 5590 0001